Mikor a marketing eszközök széles tárházában kutatunk számos lehetőség tárul elénk. Könnyedén elveszhetünk a posztok, videók, hirdetések, online és offline lehetőségek között. Tarts velünk és tudd meg, miért jó döntés beépítened a videós tartalmakat vállalkozásod kommunikációjába!

Gondolj csak bele, a YouTube a videós tartalmaival már hosszú idők óta piacvezető közösségi média platform, amelyet egy nap több millióan néznek világszerte. Az emberek sokkal jobban tudnak kapcsolódni a videókkal, mint egy írott szöveggel, ezért is az egyik legnépszerűbb online marketing eszköz. Napjainkban hatalmas térhódítást végzett a TikTok nevű alkalmazás, illetve külföldön a Reels, szintén videók megosztásával. A jövő a telefonod kamerájában van! 

 Okok, amiért érdemes elkezdened a videós tartalmak gyártását már ma!

  •     Az internetes felhasználók 55%-a néz minden egyes nap videót!
  •     A potenciális fogyasztók 72%-a jobban preferálja a terméket vagy szolgáltatást bemutató videót, mint egy sima posztot 
  •     Az internetes felhasználók 59%-a egy oktató tartalmat szívesebben néz meg videón keresztül, minthogy elolvasná az anyagot
  •     És a végére került a legmegdöbbentőbb statisztika, miszerint az e–kereskedelem bevételének mintegy 82%-a 2022–re videókból fog származni
  •     A közösségi médiában a videós tartalmak nagyobb megosztási arányt érnek el a sima képekkel szemben

Ennek oka, hogy az emberek vizuális típusok, így sokkal jobban el tudnak merülni a felhasználók a videók világában. 


Hogyan építsd be a marketing stratégiádba?
Amennyiben webshopod van és terméket árulsz, a termékeket ne csak szimplán fel pakold a webshopra és hirdesd őket, hanem a fő termékeidet, amik a legtöbb profitot hozzák számodra, mutasd be videó formájában.

Coachként, oktatóként kitűnően tudod használni a tudásod átadására is ezeket a tartalmakat. A diákjaid, ügyfeleid imádni fognak, hogy nem kell több tíz oldalon átrágniuk magukat, sőt így a lexikális tudást is sokkal gördülékenyebben fogod tudni a fejükbe verni.

Hogy jobban megértsék üzleti tevékenységedet és megoldásaidat, rövid „Hogyan csináld?” vagy „Hogyan készült?” videókkal add el magadat.

A közösségi médiában maximum 3 perces, rövid és lényegre törő videók segítségével győzd meg a közönségedet, hogy téged válasszanak.

Konferenciát, rendezvényt vagy egyéb közösségi eseményt tartasz? Készíts vagy készítess összefoglaló videót róla! 

Ezeket a videókat elkészítheted te magad is vagy felkérhetsz egy videókészítéssel foglalkozó céget, akik profi módon kivitelezik számodra az elképzeléseidet. Nálunk elérhető workshop is, ha magad csinálnál igazán ütős tartalmakat.

Oszd meg másokkal is!